Voorbereiden

Een goede voorbereiding is het halve werk! En dat geld zeker voor het aanbrengen van een coating, want als de voorbereiding niet goed is zal de coating niet goed hechten en kunnen er later problemen ontstaan zoals roest, ongewenst loslaten van de coating of kleurvervaging.

Om ervoor te zorgen dat wij met de beste ondergrond kunnen starten stralen of schuren wij de onderdelen in huis. Het wegbrengen naar een industriële stralen kan problemen opleveren, zoals het te hard stralen waardoor framenummer verdwijnen of gewoonweg door het onderdeel heen gestraald word of iets simpels als contaminatie met vettige handen waardoor onze primer niet goed kan hechten.

Wij hebben ervaring met verschillende metaalsoorten en diktes en kunnen hiervoor de manier van stralen naar onze eisen instellen. Delicate onderdelen zullen op een lagere druk met zachter materiaal gestraald worden dan een klassiek stalen gemoffeld frame waar de lak alleen ontdaan kan worden met grof straalmiddel.Na het stralen zorgen wij ervoor dat eventueel nog delen opgeschuurd en goed ontvet worden voor er een primer-laag op gaat tegen roest vorming en aantasting van buitenaf.  Hierna krijgt het onderdeel nog een grondige inspectie voor de gewenste kleur van de klant aangebracht word.